Konsthantverk

Här kan du se hantverksprodukter som jag säljer.
Kontakta mig på 070-4030053, my@myricas.com – eller gör ett besök på Rusthållaregårdens gårdsbutik, där många av mina produkter finns.

Du kan också göra en beställning om det är något specifikt du önskar dig.

Handgarvade fårskinn

Fettgarvade fårskinn

Garvning är en spännande och fysiskt ansträngande processs. Från rå hud till färdig fäll går vägen via skrapning, infettning, tvättning och sist men inte minst mjukgöring och ansning.
Pris 2200 kr

Växtfärgat garn


Växtfärgat garn

Ett växtfärgningsbad luktar fantastiskt när det sjuder. Samtidigt kan man se hur garnet tar åt sig alltmer färg från växtsoppan…
Båda härvorna garn på bilden är färgade med gullökskal. Man kan variera färgen från en och samma växt mycket – genom att färga med eller utan betmedel, med grått eller vitt garn som grund och använda samma bad till flera färgningar.
Pris 85 kr/100g

Tvålkopp Flickslända
Keramik

Jag har snöat in på tvålkoppar (kanske en naturlig följd av att tillverka tvål… För mig är det viktigt med god avrinning, så inte tvålarna förvandlas från fasta till flytande mot ens vilja. Här kommer några foton.

Tvålkopp Flickslända - mot blåskimrande vattenblänk

När jag första gången brände keramik med hjälp av eld fångades jag av hur vackert det blev med färgskiftningar mellan vitt, grått och svart beroende på hur och var ved och lera mötts. Framöver kommer jag ha mer eldbränd keramik till salu – men just nu är det elugnsbränd och ofta glacerad kermik som gäller.
Pris fotskrapa: 50 kr
Pris tvålkopp: 140 kr

Fotskrapor med hällmålningsmotiv från Järrestad
Ringspännen
Till sjalen eller din vikingatida/medeltida dräkt…
Pris: 100 kr/styck

Ringspännen