Guidningar och workshops

Följ med på en guidning och hitta något nytt i ditt möte med naturen

GUIDNINGAR I SÖDERÅSENS NATIONALPARK

En spricka genom urberget har med tiden blivit en smal dal kantad av rasbranter. I botten av dalgången porlar en bäck genom bokskogen. En tidlös bokskog som är både ung och uråldrig, där en mångfald av liv frodas. Följ med mig ut och lär känna Söderåsens natur närmare. Antingen på en av guidningarna som är del av Naturum Söderåsens program, eller på en guidning skräddarsydd för dig.

BARNENS SKOGSTRÄDGÅRD

För Skogsträdgårdens vänners räkning håller jag barnaktiviteter i Holma skogsträdgård utanför Höör. Aktiviteterna är öppna för alla, gratis och ingen föranmälan krävs.
Skogsträdgården är en skog där nästan allt går att äta – blad från fleråriga grönsaker på marken, bär och nötter från buskarna och frukt och oliak nötter från träden. Aktiviteterna riktar sig i första hand till 4-6 åringar (i vuxens sällskap tills de känner sig trygga i gruppen och är en blandning av naturupptäckande och skogsträdgårdspedagogik.

NATUR FÖR NYSVENSKAR

Under 2016 erbjöd jag naturguidningar för SFI-klasser i samarbete med Lunds kommun inom projektet Natur för Nysvenskar. Vi besökte både vackra grönområden och naturreservat inne i tätorten och naturområden i övriga Lunds kommun, som t.ex. nationalparken Dalby Söderskog eller Skrylle.
Projektet är slut men jag erbjuder gärna naturguidningar för SFI-klasser, nyanlända eller föreningar. Jag kan hålla guidningar i exempelvis Röstånga, Eslöv, Höör, Lund och Malmö.

GUIDNINGAR FÖR SKOLA OCH FÖRSKOLA

Region Skåne erbjöd 2016 skolor i hela Skåne möjlighet att delta gratis i utvalda paket bestående av kortare vandringar tillsammans med kunniga naturguider. Projektet är slut men jag fortsätter erbjuda guidningar på Söderåsen med inslag av utomhuspedagogik.

FLER FÖRSLAG PÅ GUIDNINGAR OCH WORKSHOPS

Med ett stort intresse för och bred kunskap om natur, slöjd, odling och hur allt det kan kombineras kan jag erbjuda en mångfald av guidningar och workshops. Inspirera mig att skapa något helt nytt eller boka en av dem jag beskriver här!

Kommentera