Guidningar & Sägenvandringar i Söderåsens nationalpark

En spricka genom urberget har med tiden blivit en smal dal kantad av rasbranter. I dalens botten porlar en bäck genom bokskogen. En tidlös bokskog som är både ung och uråldrig, där en mångfald av liv frodas. Följ med mig ut och lär känna Söderåsens natur närmare.

Söderåsen – lummiga lövskogar och säregna sprickdalar

BOKA EN EGEN GUIDNING I SÖDERÅSENS NATIONALPARK

Jag känner naturen i Söderåsens nationalpark väl, både lederna och vildare delar av parken. Med en bred naturkompetens, god kunskap om landskapets historia och flera olika sätt att förmedla och leda naturupplevelser kan jag erbjuda en mångfald av guidningar. Hör av dig om du vill boka en guidning som passar dina behov. Jag nås på my@myricas.com eller 0768-635434.

EXEMPEL PÅ TEMAN

Sagovandring, 1-2 timmar

Följ med på en vandring i natursagornas och folktrons skog. Lyssna till sägner från trakten och sagor inspirerade av natur och folktro under en kort, barnvagns-och rullstolsvänlig promenad. Möt jätten Alle som råkade ut för något mycket förargligt på väg till sina kusiner i Danmark och lyssna till berättelsen om hur trollsländan blev till på en av Skaparens allra tröttaste dagar…

Kanske hittar vi på en ny saga ihop med Söderåsens säregna natur.

Skogsbad och naturkänsla i Söderåsens Nationalpark

Möt Söderåsens fantastiska natur!
Under den här guidningen kommer du att få använda dina olika sinnen, använda hela din nyfikenhet, studera detaljer, insupa helheten, sitta stilla och låta naturintrycken komma till dig.
Jag som vägledare kommer att hålla i olika övningar för att skapa en ökad känsla för naturen och ett lugnt sinne som kan vara öppet för intryck.
Jag kommer också att använda frågor och min egen nyfikenhet och lekfullhet för att inspirera DIG att leta, söka, fundera, upptäcka, förundras.

Naturkänsla i Söderåsens Nationalpark – Dygnsworkshop

Under ett dygn blir du handledd i djupa naturupplevelser. Allvar och fokus blandas med lek och
kreativitet. Du får använda dina olika sinnen, använda hela din nyfikenhet, studera detaljer, insupa helheten, sitta stilla och låta naturintrycken komma till dig.Varva ner i naturnärvaro, leka, söka, fundera, upptäcka, förundras.

Teman:
Skärpta och aktiva sinnen
Nyfikenhet och koncentration
Smyga och sitta stilla – att komma närmre djur
Landskapets historia

Logi i tält och vindskydd.