Om mig

Vem är jag?

Jag som driver företaget heter My Kjellberg och är en person som lätt blir inspirerad och som större delen av livet sökt kunskap och erfarenhet kring natur, miljö, självhushållning och gamla hantverkstekniker.

Det är i naturen och i mötet med andra människor som jag trivs allra bäst, och som jag upplever att jag ger mest tillbaka.

Jag bodde vid vägs ände i Smålands skogar tills jag fyllde nio år, då familjen flyttade till Lund, men oavsett var jag har bott sedan dess har skogen, sjörna och det småbrutna kulturlandskapet en speciell plats i mitt hjärta.

Min ungdom tillbringade jag till stor del i Fältbiologerna, på kurser och läger med natur- och miljötema. I Fältbiologerna växte det miljöengagemang fram som genomsyrar mitt dagliga liv. Det är detta som får mig att välja de mest miljövänliga produkter och metoder jag kan hitta i samband med min verksamhet.

Sedan dess har det blivit kurser i biologi, geologi, naturguidning och utomhuspedagogik vid universitet, arbete på Naturum Skrylle och Naturum Söderåsen, Naturbussen, uteförskolor och guidningar i egen regi.
Jag älskar att berätta om natur – att få visa upp det jag tycker är vackrast, försöka förmedla kunskap om och djup känsla för det stora och lilla som lever och finns runt omkring oss.

Andra delar av mig har sett till att jag i perioder levt och lärt på olika småbruk, provat på gamla jordbruksmetoder och att jag tillbringade ett år på Bäckedals folkhögskola. Då fylldes livet av hantverkstekniker från stenåldern och framåt, varav vissa har stannat kvar i mitt liv sedan dess och genom mina hantverksworshops vill jag sprida inspiration och handkunskapen vidare.