Om mig

Vem är jag?

Jag som driver företaget heter My Kjellberg och är en person som lätt blir inspirerad och som större delen av livet sökt kunskap och erfarenhet kring natur, miljö, självhushållning och gamla hantverkstekniker.

I samband med att jag utbildade mig till massageterapeut väcktes mitt engagemang för människor och hälsa, och det har vuxit stadigt sedan dess.

Sedan jag fick upp ögonen för hur utbrett uttmattningssyndrom och andra stressrelaterade sjukdomar blivit har jag letat efter olika sätt att kombinera min roll som naturvägledare med den som massör för att arbeta med stressreducering och rehabilitering. Under våren 2016 läser jag en kurs i Trädgårdsterapi vid SLU i Alnarp. Mitt fokus under kursen ligger på att använda trädgårdsterapi för att förbättra hälsan hos människor med utmattningssyndrom och nyanlända.

Det är i naturen och i mötet med andra människor som jag trivs allra bäst, och som jag upplever att jag ger mest tillbaka.

Jag bodde vid vägs ände i Smålands skogar tills jag fyllde nio år, då familjen flyttade till Lund, men oavsett var jag har bott sedan dess har skogen, sjörna och det småbrutna kulturlandskapet en speciell plats i mitt hjärta.

Min ungdom tillbringade jag till stor del i Fältbiologerna, på kurser och läger med natur- och miljötema. I Fältbiologerna växte det miljöengagemang fram som genomsyrar mitt dagliga liv. Det är detta som får mig att välja de mest miljövänliga produkter och metoder jag kan hitta i samband med min verksamhet.
Sedan dess har det blivit kurser i biologi, geologi, naturguidning och utomhuspedagogik vid universitet, arbete på Naturum Skrylle och Naturum Söderåsen, Naturbussen, uteförskolor och guidningar i egen regi.
Jag älskar att berätta om natur – att få visa upp det jag tycker är vackrast, försöka förmedla kunskap om och djup känsla för det stora och lilla som lever och finns runt omkring oss.

Andra delar av mig har sett till att jag i perioder levt och lärt på olika småbruk, provat på gamla jordbruksmetoder och att jag tillbringade ett år på Bäckedals folkhögskola. Då fylldes livet av hantverkstekniker från stenåldern och framåt, varav vissa har stannat kvar i mitt liv sedan dess och genom mina hantverksworshops vill jag sprida inspiration och handkunskapen vidare.

Jag utbildade mig till massageterapeut på Hälsoteket 2008 och efter genomgångna prov från Branschrådet Svensk Massage blev jag även certifierad massör. Det är något jag väldigt glad över – det gav mitt liv ytterligare en riktning.
Jag trivs verkligen med att ge behandlingar och det är fantastiskt att få möta och kunna stå till tjänst för så många människor.